Malzemeler:
Yarım kg pirinç ekleyelim
6 büyük havuç ekleyelim
250 gr kuşbaşı et ekleyelim
100 gr yemeklik yağ ekleyelim
1 kuru soğan ekleyelim
1 kaşık salça ekleyelim
1 çay kaşığı yenibahar ekleyelim
1 çay kaşığı tarçın ekleyelim
1 çay kaşığı isot atalım
1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim
1 tatlı kaşığı karabiber ekleyelim
Yapılışı:
Bir tencerede 1 litre suya tuz ilave ederek eti haşlayın. Diğer tarafta havuçları soyun ince şeritler halinde doğrayın. Küçük bir tencereye yağın yarısını koyun. Havuçları ateşte pişirin. Pilav tenceresinde ince kıyılmış soğan, yağ ve eti 5 dakika karıştırın. Salçayı ilave edin. Baharatları ve havuçları ilave edin 5 dakika bütün harç karışına kadar karıştırın. Pirinçleri harcın üstüne ekleyin. Et suyunu pirinçlerin üstüne iki parmak çıkacak şekilde koyun. Pişmeye bırakın ve sıcak servis yapın.